snakkeboble

VURDERER DU Å INSTALLERE VARMEPUMPE?

Klikk for gratis befaring!

enovatilskuddEnovatilskuddet gir deg økonomisk støtte til energi- og klimatiltak som blant annet innføring av luft-vann varmepumpe og fjerning av oljefyr.

Enovatilskuddet gir huseiere rett til å få penger tilbake for energitiltak som gjøres i boligen.
Du gjør tiltaket i forkant og søker etterpå. Det holder med å sende inn kvittering eller faktura etter tiltaket er gjennomført. Enovatilskuddet gjelder for både eksisterende og og for de som skal bygge nytt.

Les mer om ENOVA tilskuddet og fremgangsmåte her...

vedlikeholdSelv om strømprisene ikke er på sitt høyeste akkurat nå, er det likevel smart å ha fokus på energibruk og oppvarmingskostnader.

Varmepumpe er et av tiltakene som Enova anbefaler for å redusere strømregningene. Men hvordan kan du sikre at den pumpen du velger er den mest effektive?

-Spesielt luft/luft varmepumper må være spesialbygd for vårt kalde klima. Sørg for å få dette dokumentert av forhandleren du kjøper pumpen av, er rådet fra Stig Rune Møllenhus, teknisk sjef i FJ Klima, den offisielle importøren av Fujitsus varmepumper i Norge. 

mor barnLurer du på om varmepumpe som varmekilde lønner seg for deg? Les denne artikkelen før du bestemmer deg.

Modellutvalget og antall tilbydere av varmepumper har aldri vært større. I jungelen av gode tilbud er det fort gjort å gå seg vill. Hva er det som påvirker hvorvidt det lønner seg å investere i en varmepumpe? Vi håper denne artikkelen gir deg noen svar.
kalkulator

Visste du at en investering i varmepumpe ikke bare gjør strømregningen mer lommebokvennlig, men at det også sparer familien for dårlig helse? 

Det er ikke bare strømregningene og innetemperaturen som påvirkes av varmepumpen. Luften blir også renere med en varmepumpe i boligen. Filtre i pumpens innedel renser luften for støv og partikler.

termometer

Lei av kalde gulv når du står opp om morgenen? En varmepumpe løser enkelt problemet ved å fordele varm luft langs gulvet og ut i rommet. Resultatet er varmere gulvflater med minimalt strømforbruk og utslipp. Godt for deg og godt for miljøet.

Luft-til-luft varmepumpen henter varme fra uteluften, og avgir varme ved å sirkulere inneluften gjennom innedelen av varmepumpen. Den fordeler varm luft ut i rommet og gir jevn temperatur på luften. Du slipper altså at all varmluften befinner seg opp under taket.

 

hytte

Har du vurdert å installere varmepumpe på hytta? Stadig flere har varmepumpe på hytta, og det med god grunn.  

Flere har fått øynene opp for fordelene med varmepumpe, ikke bare hjemme men også på hytta; økonomi, miljø, bevaring av bygningen og ikke minst bedre komfort.

Med varmepumpe på hytta kan grunntemperaturen holdes på mellom 5 og 10 grader når den ikke er i bruk, og det med svært lite energiforbruk. Det gjør at risikoen for frosne rør blir betydelig mindre.  

novap medlem