snakkeboble

VURDERER DU Å INSTALLERE VARMEPUMPE?

Klikk for gratis befaring!

For deg som sliter med pollenallergi er det viktig å rense eller bytte filtrene på varmepumpen før sesongstart. Luft-til-luft-varmepumper kan ha ulike typer filtre for å fjerne små partikler og pollen i lufta.

Til forskjell for en vanlig ovn som lager ny varme vil en luft-luft varmepumpe bruke varmen som finnes i omgivelsene. Før du kjøper en varmepumpe er det viktig å finne ut hva du har behov for, og hvilke modeller som er tilpasset akkurat ditt behov. Kanskje du skal ha varmepumpe til å varme opp hele eneboligen, eller kun en leilighet med et par rom. Størrelsen på boligen er ikke det eneste du bør tenke på ved kjøp av ny pumpe.

Varmepumpe er et miljøvennlig alternativ hvis du ønsker høy komfort og lave energiutgifter på hytta. En Fujitsu varmepumpe kan redusere energikostnadene til oppvarming med inntil 75 prosent sammenlignet med direkte elektrisk oppvarming.

Mye har skjedd med varmepumpe teknologien de siste 10-15 årene, og som all annen teknologi har også varmepumper en holdbarhetsdato. Tenk deg selv hvor stor forskjell det er på en fem år gammel PC kontra en som er helt ny.

Strømprisene er på sitt høyeste nivå på 13 måneder – og spås å holde seg høye utover våren. Uvanlig kaldt vær får skylden.

I likhet med bilen som må periodisk service, rengjøres og vaskes, krever også en varmepumpe vedlikehold og stell. En god varmepumpe bør ha en levetid på minst 15 år, og tar du ikke godt vare på den så vil levetiden raskt kunne reduseres.

Sammen med andre i ditt borettslag eller sameie, kan du gjøre små og store grep for å bo enda bedre.

Svaret er ja, det er svært kostnadseffektivt å installere en Fujitsu Extreme varmepumpe.

Fujitsu har utviklet Extreme varmepumpe serien med tanke på det nordiske klimaet. Disse er spesialbygd for vårt norske klima, ikke bare tilpasset til det. Det betyr varmepumper som er skapt for ekstreme vintertemperaturer og som varmer når man virkelig trenger det.

Enova har en rekke støtteordninger hvor de gir økonomisk bistand til energi- og klimatiltak, både for det offentlige, og næringsmarkedet. Denne økonomiske hjelpen kalles Enovatilskuddet.

Her er enkle tips for å ta vare på varmepumpen din. Med riktig bruk og jevnlig service kan varmepumpen fungere godt og varme hjemmet ditt i 12-15 år.

Mange av de 60 000 huseierne som fikk installert varmepumpe i fjor, sparte penger på investeringen med en gang. Her får du regnestykket - og oversikt over de ulike typene.

I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje. Enova vil bidra til at eierne av oljefyrene kutter klimagassutslippene sine allerede nå, og skrur opp støtten til de som er tidlig ute. Ut 2018 kan du få inntil 50 000 kroner i støtte om du samtidig bytter ut oljefyren med en varmeløsning som kvalifiserer til Enova-støtte.  

Enovatilskuddet gir deg økonomisk støtte til energi- og klimatiltak som blant annet innføring av luft-vann varmepumpe og fjerning av oljefyr.

Selv om strømprisene ikke er på sitt høyeste akkurat nå, er det likevel smart å ha fokus på energibruk og oppvarmingskostnader.

Lurer du på om varmepumpe som varmekilde lønner seg for deg? Les denne artikkelen før du bestemmer deg.

Visste du at en investering i varmepumpe ikke bare gjør strømregningen mer lommebokvennlig, men at det også sparer familien for dårlig helse? 

Lei av kalde gulv når du står opp om morgenen? En varmepumpe løser enkelt problemet ved å fordele varm luft langs gulvet og ut i rommet. Resultatet er varmere gulvflater med minimalt strømforbruk og utslipp. Godt for deg og godt for miljøet.

Har du vurdert å installere varmepumpe på hytta? Stadig flere har varmepumpe på hytta, og det med god grunn. 

novap medlem