snakkeboble

VURDERER DU Å INSTALLERE VARMEPUMPE?

Klikk for gratis befaring!

Stadig økende strømpriser gjør at norske husholdninger kan finne det ekstra lønnsomt å installere flere varmepumper for å spare strøm.

Luft til luft-varmepumpe er den vanligste typen varmepumpe i Norge.

En varmepumpe gir mange fordeler. Varmepumpe brukt til oppvarming utnytter energi fra solen som er lagret i jord, fjell, luft eller vann. Å bruke denne energien er både økonomisk gunstig og miljøvennlig.

Hvor mye du kan spare i oppvarmingskostnader ved å installere en Fujitsu varmepumpe avhenger av en rekke forhold, som bl.a:  

Ikke bare kjøler varmepumpe deg ned på glovarme dager, den bidrar også til en bedre hverdag for allergikere og astmatikere.

Varmepumper er utsatt i tordenvær på lik linje med all annen elektronikk, og ikke alle tenker på denne når den lyner og tordner.

Har du en varmepumpe så kan du slå to fluer i en smekk: for å holde varmen og spare penger om vinteren, og kjøle ned huset om sommeren.

Det er stor forskjell på hvor mye lyd den enkelte varmepumpe avgir. Alle maskiner avgir lyd i større eller mindre grad, så helt stille blir det ikke. Forskjellen i lydnivå kan være stor for ulike merker og modeller. Ofte er det slik at de litt dyrere modellene, toppmodeller er mer stillegående.

For deg som sliter med pollenallergi er det viktig å rense eller bytte filtrene på varmepumpen før sesongstart. Luft-til-luft-varmepumper kan ha ulike typer filtre for å fjerne små partikler og pollen i lufta.

Til forskjell for en vanlig ovn som lager ny varme vil en luft-luft varmepumpe bruke varmen som finnes i omgivelsene. Før du kjøper en varmepumpe er det viktig å finne ut hva du har behov for, og hvilke modeller som er tilpasset akkurat ditt behov. Kanskje du skal ha varmepumpe til å varme opp hele eneboligen, eller kun en leilighet med et par rom. Størrelsen på boligen er ikke det eneste du bør tenke på ved kjøp av ny pumpe.

Varmepumpe er et miljøvennlig alternativ hvis du ønsker høy komfort og lave energiutgifter på hytta. En Fujitsu varmepumpe kan redusere energikostnadene til oppvarming med inntil 75 prosent sammenlignet med direkte elektrisk oppvarming.

Mye har skjedd med varmepumpe teknologien de siste 10-15 årene, og som all annen teknologi har også varmepumper en holdbarhetsdato. Tenk deg selv hvor stor forskjell det er på en fem år gammel PC kontra en som er helt ny.

Strømprisene er på sitt høyeste nivå på 13 måneder – og spås å holde seg høye utover våren. Uvanlig kaldt vær får skylden.

I likhet med bilen som må periodisk service, rengjøres og vaskes, krever også en varmepumpe vedlikehold og stell. En god varmepumpe bør ha en levetid på minst 15 år, og tar du ikke godt vare på den så vil levetiden raskt kunne reduseres.

Sammen med andre i ditt borettslag eller sameie, kan du gjøre små og store grep for å bo enda bedre.

Svaret er ja, det er svært kostnadseffektivt å installere en Fujitsu Extreme varmepumpe.

Fujitsu har utviklet Extreme varmepumpe serien med tanke på det nordiske klimaet. Disse er spesialbygd for vårt norske klima, ikke bare tilpasset til det. Det betyr varmepumper som er skapt for ekstreme vintertemperaturer og som varmer når man virkelig trenger det.

Enova har en rekke støtteordninger hvor de gir økonomisk bistand til energi- og klimatiltak, både for det offentlige, og næringsmarkedet. Denne økonomiske hjelpen kalles Enovatilskuddet.

Her er enkle tips for å ta vare på varmepumpen din. Med riktig bruk og jevnlig service kan varmepumpen fungere godt og varme hjemmet ditt i 12-15 år.

Mange av de 60 000 huseierne som fikk installert varmepumpe i fjor, sparte penger på investeringen med en gang. Her får du regnestykket - og oversikt over de ulike typene.

Side 1 av 2
novap medlem